Ashes of Creation – Alpha Two – Event Update – Stream összefoglaló 2023.09.29.

Megtörtént a hivatalos bejelentés, amire mindenki várt; a nyílt Alfa 2 játék 2024-ben várható! Azok akik követik az eseményeket, már sejthették ezt, mivel Steven utalt már erre homályosan egy előző stream-ben, de most kapott egy hivatalos bejelentést is. Pontos időpontot nem adtak meg (nagyon helyesen), mivel bármikor előfordulhatnak kisebb-nagyobb csúszások. A képlet ugyanaz, mint az Alfa 1 esetében volt, a nagy nyílt (NDA nélküli) teszt előtt kisebb zárt tesztek (Spot teszt) várhatóak. Ha tippelnem kéne, akkor valószínűleg már most a télen is lesz pár, és ha minden gördülékenyen megy, akkor nyár elején, vagy nyár végén be fog futni a nyílt (több hetes?) Alfa 2 teszt.
A jelenlegi Alfa 2 csomagok értékesítése lezárul 2024 januárban, de nem kell aggódni, később lesznek más típusú lehetőségek. Ebből is látszik, hogy közeledünk… már látni a fényt az alagút végén. 🙂 

A stream témája nem a bejelentés volt, hanem a dinamikus események.  Egy viszonylag rövid játékmechanikát mutattak be, mi fogja élővé, változatossá tenni Verra világát. Nem mondanám világmegváltónak, ugyanis ezeket már láttuk megvalósulni, az elmúlt 10 évben számtalan más játékban is, de azért örüljünk neki, hogy ezt is komolyan gondolták, mert lassan már eljutunk oda, hogy az alapvető megoldásoknak is, mint például egy minimap létezése is megbecsülendő. 🙂 A viccet félretéve,… bárcsak vicc lenne… Steven és csapata demonstárlta, mi történik olyankor, amikor a világban barangolva üzenet érkezik, esemény van a környéken. Szerencsére a minimap is jelzi és szintén szerencsére, össze is rakja a csapatot a játék, vagyis nekünk játékosoknak csak arra kell figyelnünk, hogy az eseményt megoldjuk, vagy belebukjunk. Steven elmondása szerint rengeteg ilyen esemény várható szerte a világban és rengeteg dologgal függ össze, nagyon komplex rendszert találtak ki, így reménykedjünk benne, hogy valóban „élővé” varázsolják a világot. 
Az események kialakulása és típusa függhet, a terület hatáskörében található játékosoktól, a Node (Csomópont) szintjétől, a sztoritól, amit esetleg el akarnak mesélni, stb… ugyanígy az érkező mobok száma, típusa és ereje is függhet az előbb említett dolgoktól. Jó azt látni, hogy ezek az extrák már beépítésre kerültek, mivel az előző MMO-k tucatjai szenvedtek az igénytelenségtől ilyen téren is, még a nagyobb címek is. A pontos működést majd látjuk a tesztek alatt, mert azért felmerülnek kérdések is azzal kapcsolatosan, hogy lesz ez majd szinkronban, minden más típusú eseményekkel együtt, gondolok itt a nyílt dungeon-ok partijaira, raid-jeire, World Boss ölésekre, PvP-re. 
A jutalmazás is több módon történhet, nyilván ezek függenek a sztoritól és az esemény típusától is. A videóban bemutatott karaván védés végén látható volt, hogy wool (gyapjú) alapanyagot kaptott Steven, de más játékos meg fát, vagyis véletlenszerű táblából kapták az alapanyagot. A ládás megoldáson kívül, lesznek olyanok, ahol aranyat kapunk, beszélni kell az NPC-vel aki jutalmaz, vagy a jutalmazáson kívül, új sztorik nyílnak meg, az eseményen belül. 

Röviden ennyi. Akinek még eszébe jut valami, ne féljen megosztani. A tovább mögött még találtok pár képet az Art szekcióból. 

Nephin-nek természetesen köszönjük a magyar kommentáros stream-et, az eredeti stream youtube-on már elérhető.
A cikkhez készült összes képet a Facebook oldalunkon találjátok meg. Minden további képet az Instagram és Twitter oldalunkra töltjük fel, valamint a Facebook csoportunkban találhatod meg. Ha kérdésed van keress meg minket a Facebook csoportban, vagy Discord-on.

Ennek a páncélnak a LOLZ nevet adnám, szerencsére a concept art-ban még gázabb volt. 😀

Hiv

Hibrid hátas:

Vek armor, valószínűleg kaszt specifikus, de nem biztos, az viszont igen, hogy ez acsis cucc:

0 0 votes
Article Rating
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments