Ashes of Creation – A vezér levele 2020.10.17.

Az előző levél óta eltelt 3 hónap és most itt az új, amely az elmúlt időszak összefoglalása, valamint végre sikerült időpontokat megjelölniük a tesztre. Átolvastam a mostani levelet és úgy döntöttem, hogy nem fordítom le, mivel nem tartalmaz semmi olyan információt (az időpontokon kívül) ami eddig ne hangzott volna el. Akik szeretnék elolvasni, itt megtalálják, egyébként minden regisztrált felhasználó megkapta.

A Alpha 1 tesztekkel kapcsolatosan volt a levélben egy bekezdés, amit megemlítenék, mert tényleg kiemelkedően fontos. Még pedig az, hogy márciusban már nem lesz NDA a teszten és a tényleges Alpha 1 teszten sem lesz, ahogy eddig is ígérték. Miért lényeges ez? Azért, mert az „értelmesebb” játékosok örülnek annak, hogy láthatják a játék fejlődését. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy amit látnak, az egy alig félig kész termék lesz, a maga hibáival és gondjaival. Steven Sharif tudatosan felhívta a figyelmet erre, és szerintem ő is csak reméli, hogy a nagyobb sötét trollsereg elkerüli majd a médiákat és nem fogják teleszemetelni az internetet azzal, hogy mi ez a szar, bugos valami, amit már 50 éve fejlesztenek és még mindig így néz ki. Én bízok a magyar közösségben, hogy elkerüljük ezeket a kommenteket, hiszen majdnem minden cikkben mi is felhívjuk a figyelmet a játék jelenlegi állapotára, a placeholder tartalmakra (Pl. az UI), és igyekszünk rávilágítani arra, hogy a fejlődésre koncentráljanak a közösség tagjai, az átláhatóság élményére és ne egy pillanatnyi problémára. 

Még egy észrevétel, mivel az időpontokat mindenki látja a képről. Akik eddig reménykedtek egy 2021-es év végi megjelenésben, azok most már el is engedhetik. Tavasz óta nagyjából egy fél éves csúszást halmoztak fel ismét, így az ezévi tesztek is átkerültek jövő év elejére, tavaszára. Ha nagyon be kéne saccolni egy megjelenést, az 2022 nyár (nagyon optimista), de inkább 2022 év vége, illetve én a látottak és a fejlődés alapján inkább egy 2023 tavaszra saccolnám.
Ez van, sajnos egy ilyen játék elkészítése 5-7 év szokott lenni, ráadásul mögöttük nincs giga kiadó, óriás fejlesztő cég, mindent a nulláról kell felépíteniük. Ráadásul egy teljesen új játékmechanikáról beszélünk, ami még okozhat meglepetéseket a tesztek alatt. Nem örülök én sem ennek a csúszásnak, de már mindegy, sokat nem tehetünk, támogatjuk őket és reménykedünk, hogy minden jól alakuljon, mert ha ez a cím sem sikerül, akkor a következő évtizedben nem lesz új mmorpg, normális.

5 1 vote
Article Rating
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments