A közösség kérdései – 2019. március 8.

A korábbi információkból tudjuk, hogy a névfoglalás az Alpha 1 tesztnél szerver/fiókonként történik. Ez azt jelenti, hogy már az Alpha 1 alatt választottunk szervert, akkor azon kell maradni, hogy megtarthassuk a választott nevünket? Vagy lehet más szervert is választani?
Steven: Kihirdetjük indulásra a szerverek neveit, és lesz információ is arról, hogyan történik a névfoglalás. Az Alpha 1 esetében? Nem, nem feltétlenül, mert ezek a tesztszerverek. Tehát a megjelenés előtt néhány hónapig megtarthatjátok a nevet.

A játék fizetőeszközét miért Embers-nek (Parázs) neveztétek el?
Steven: Az elképzelés mögött a teremtés istennőjének koncepciója húzódik meg, amely korrelációban van a parázs és a hamu által egy főnix újjászületéséhez és halálához. Felhasználja a főnix lelkét.
Jeff: Az egész dolog a témához kapcsolódik. Azt szeretnénk, hogy a játék aspektusai, karaktereiben, történeteiben, fizetőeszközeiben is kapcsolódjon a főnixhez.

Vajon az epic valóban EPIC lesz? Más MMO játékokkal ellentétben a piacon?
Jeff: Még nem igazán neveztük el a szintjeinket. Tudjuk, hogy lesznek legendás tárgyak (egyszeri tárgyak), és ezek komolyan epikusak lesznek. A más típusú tárgyak fajtája szempontjából azt szeretnénk, hogy a kézművesek felelősek legyenek ezekért a tárgyakért. Az ilyen tárgyak megalkotásának módja meghatározza, hogy epikusak-e vagy sem.
Steven: A játék egyik legfontosabb eleme, hogy a tárgyaink eladhatóak (nem soul bound-os) a piacon. Nagyon kevés elem lesz soul bound-os, vagyis nem eladható.
Margaret: A gazdaság ebben a játékban őrült lesz. Egyes játékosok teljes időt töltenek el értékesítéssel és kézművességgel.
Jeff: Nagyra értékelem, ahogy ezek a kézművesek szellemet visznek a játékba. Kitöltik a világot. Bár nagyon kevés olyan játék van, ahol szerettem volna a gyártást. Házimunka jellegük volt. Néhány játék azonban megváltoztatta az érzéseimet, az egyik az Archeage, az alfa-ban.
Steven: Szerettem az Archeage-ben a gyártást. Az egyik dolog, amit nem tetszett benne, az a nagy mennyiségű RNG, valamint a többszintű függőség.

Lesznek szerepjáték-eszközök a játékban való csevegéshez, mint például az egyéni szöveges hangulatjelek vagy tánc stb.?
Jeff: A rendszerünk azon a elgondoláson alapul, hogy a szerepjátékosok képesek legyenek szerepet játszani. Érzelmeket tudunk majd kifejezni, lesz sok játékbeli karakter cucc ezekhez az elképzelésekhez.

Milyen fontos lesz a csapat irányítás és a mechanika? Például több mob tankolása, megszakítása, elkábítása, stb.
Steven: A CC fontos. Nehéz az idő egyensúly meghatározása a CC-k számára, különösen akkor, ha a PvE és a PvP közötti egyensúly között kell kiegyensúlyozni. Ez egy finom vonal. De ez nem lesz egy „nyerő gomb”, végtelen kábítás. Ezeket megfelelően kell használni.

Ostrom üzemmódban lesz kapitány?
Steven: Csoportvezetők lesznek, akik képesek az útvonalat megjelölni, térkép elhelyezkedést, stb. Az Ashes of Creation-ban egyéni RAID formációkat alakíthattok ki, és minden csoport kapitány képes lesz a játékban lévő VOIP-re. Beszélhet a csapatával, vagy a raid vezetőjével. Az APOC-ban nem tudsz beszélni raid tagjaival, csak a partiddal.

Lesz RNG (random változók), amikor frissítjük felszerelésünket?
Steven: RNG lesz, nem akarjuk, hogy teljesen statikus legyen. Többet fog jelenteni az erőforrások összegyűjtése, a recept előkészítése stb. De szeretnénk egy esélyt, hogy a dolgok érdekesek legyenek.
Jeff: Egy csomó RNG, amit más játékokban lehet látni, a játékosok pénzére utazik. Ez a fajta rendszer itt nem lesz, és nem támaszkodunk erre a lehetséges bevételi forrásra.
Steven: Gyakran az RNG egy arany és nyersanyag süllyesztő. Azt akarják, hogy ezeket az erőforrásokat pazaroljuk. De mi nem fogunk nagy hangsúlyt fektetni az RNG-re.

Lesz több stílusban nehéz páncélzatú középkori páncél?
Steven: Abszolút, igen.
Jeff: Láttál néhányat az Alpha 0-ban.
Steven: Az Alfa 0-ban látható volt a bukott civilizáció utáni időszakból, míg az APOC-ban a bukás előtti látható. Sokféle páncéltípus lesz, mert sok kultúránk van. 9 különböző kultúra és különböző osztályok.

A felszerelés mennyit számít majd a PvP-ben?
Steven: Igen. A felszerelés függőleges progresszió. A felszerelés egy jó darab befolyásolhatja a sebzés kimenetelét, de nem okoz egyoldalú szituációt.
Jeff: Az akció-alapú skillset kicsit megváltoztatja ezt az egyenletet. A balanszolás nem az 1v1-re lesz kihegyezve, hanem a csapatokra.

Hogyan működnek a céhtermek? Ez egy külön tulajdon, amit felépíthető és testre szabható, vagy egy teljesen másik rendszer?
Steven: Kétféle céhcsarnok lesz. Egy statikus céhcsarnok, amely a csomóponton belül létezik, és a másik, amelyek egy külső tulajdon birtokon található. Az egyik ötlet az, hogy egy bizonyos szintű céh egy céhspecifikus telket kap. A céhnek szinteket kell lépnie, és a vezetőnek megvan az a képessége, hogy elhelyezze azt. Ezután képes lesz a céh számára specifikus infrastruktúrát építeni, amely lehetővé teszi a céh számára, hogy a céhek fejlődési pontjaival vásároljon dolgokat. A sémák olyan elemeket tartalmaznak, amelyek a játékosok számára előnyösek, céh páncélzatot vagy tárgyakat hozhatnak létre, amelyek csatákban használhatók. A telek tulajdon csak a 3-as, vagy annál magasabb fokozatú (ZOI) zónában helyezhető el. A céhcsarnok területét 4-es vagy 5-ös fokozatra lehet emelni, de ezt először tesztelni kell.

Hogyan védhető város, ha a játékosok offline állapotban vannak? (ostrom stb.)
Steven: Van egy nyilatkozattételi idő, amikor ki lehet hirdetni egy ostromot és kezdetét. A támadás ideje függ a csomópont szintjétől, tipikusan egy nap / szint. De rengeteg idő lesz felkészülni. Ezen túlmenően az ostrom bejelentésének időablaka a szerver időzónájától függ. (így az éjszaka folyamán nem lesz ostrom az EU-ban stb.).

Beszéltél arról, hogy az APOC lobbi lehet egy ház, hogy meghívhassuk a barátokat, és testre szabhatjuk?
Steven: Ez az, amit újra kell értékelnünk. A Roadmap része, hogy megvitassuk, mivel ez kívül van az MMORPG feladatainkon.
Jeff: Ez nem egy mély játékmechanika, többnyire kozmetikai. Tehát, ha olyan helyzetben lennénk, hogy ki kell vágni, akkor kivágjuk.

0 0 votes
Article Rating
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Ghoosty

Köszönöm a cikket.