Ashes of Creation – Élő Stream összefoglaló 2023.02.24.

Nincs könnyű dolgom, technikai jellegű volt a tegnapi bemutató, amihez csatlakozott Colby Marchi vezető UI dizájner is. Egy kezelőfelületről és annak bemutatásáról nem könnyű bármit is megfogalmazni, ezért szimplán csak leírom, ami eszembe jutott:
Szerintem egy kicsit időhúzó stream volt, nem lehetett véletlen, hogy a teaser-t ellőtték, mint jövő havi téma. Miért időhúzó? Ezeket az UI elemeket már láttuk az előző havi gameplay-ben. Nyilván nem mindet, de azért össze lehetett rakni, hogy mire számíthat az ember. Emellé most kaptunk egy bemutatót, ahol elmagyarázták, mire törekedtek az UI elemek elkészítésénél. Oké, de a technikai részletek nagy részét szintén ellőtték már, mármint a testreszabhatóságot, meg a többit, az meg ugye, nem ér senkit meglepetésként, hogy a lehető legjobb és legátláthatóbb felületet szeretnék megalkotni…mindenki erre törekszik, legalábbis remélem. 🙂
Ezek után… nekem kicsit olyan érzésem van az UI-val, mintha valami régebbi MMO, vagy fantasy játék UI-ja lenne, ami nem rossz, sőt. Az előző havi stream-nél is elégedetten kaptam fel a fejem, amikor az első UI elemek, mint a térkép-, táska ablak megjelent. Szép, beleillik a koncepcióba. 
Még itt említeném meg, az egyik kezdő kapu (Csillagkapu…lol) zónáról készült képeket, amelyek woooow. Nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz bejárni. 

Nephin-nek természetesen köszönjük a magyar kommentáros stream-et, az eredeti majd később becsatolva, ha már feltöltötték a dzsátubira.
A cikkhez készült összes képet a Facebook oldalunkon találjátok meg. Minden további képet az Instagram és Twitter oldalunkra töltjük fel, valamint a Facebook csoportunkban találhatod meg. Ha kérdésed van keress meg minket a Facebook csoportban, vagy Discord-on.

A Tower of Carphin teaser: Ide katt.

UI elemek: A képek minősége azért olyan, amilyen, mivel a stream-ben alacsony felbontású képeket alkalmaztak. Nem véletlenül…

A Blacksmith-nél izgalmas kérdés lesz az, hogy az alsó Fast Craft és Manual Craft milyen lehetőségeket kínál majd a jövőben. A felületek egyébként jól átgondoltnak és jól rendszerezettnek tűnnek. 

Ez a felület egyelőre nem tűnik túl izgalmasnak. Nekem ez még kicsit kezdetleges. Remélem egy kicsit több fantáziát visznek ebbe a részbe:

A küldetéses felület is tartalmaz mindent ami kellhet, külön jó, hogy színekkel és ikonokkal is kategorizálva vannak a küldetések. Nem új dolog, de jó látni, hogy ez már benne van.

A beállítások rész is logikus felépítésű, reméljük sok mindent lehet majd állítani:

 

Tower of Carphin romok és fegyverek:

Ambitious Academic skin-ek:

River Stalker ruhák:

 

Néni szobor:

Laria Lamont varázsló boss:

Aela romok, kezdő zóna:

Cyclops fegyver:

 

0 0 votes
Article Rating
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments