Michael Bacon búcsúzik

Ahogy a Facebook-csoportban is olvashattátok, mindenki kedvenc pirítósa, Toast hadnagy, illetve „Soft” Peter, a PR-arc producer távozott az Intrepidtől, Toast a játékiparon kívül fog dolgozni, Peter pedig továbbtanul.

Hozzájuk csatlakozott Michael Bacon, a közösség által nagyon kedvelt és tisztelt művész, a környezetgrafikai csapat vezetője. Bacon az Amazon Game Studioshoz ment, ahol azzal a John Smedley-vel fog dolgozni, akivel már munkatársak voltak cirka 10 éven át a Daybreaknél, az Everquest 2 projektjein. A váltás okait sokan firtatták, így Bacon végül egy levélben búcsúzott el tőlünk.

https://ashesofcreation.wiki/images/thumb/a/a1/Michael_Bacon.jpg/450px-Michael_Bacon.jpg

Ahogy írja, köszöni a támogatást és szeretetet, nagyon jól érezte magát az Intrepidnél. Hangsúlyozza, hogy a munka, amin dolgozott, csapatmunka, az art style főleg Ryan Richmond, a vezető concept artist alkotása, de egy egész „művészeti tanács” foglalkozik a látvány koncepciójával. Tavaly elkészültek a teljes empyrean, kaelar és dunir node látványelem-készlettel a camp fázistól a village fázisig. Az ő alkotásai is megmaradnak, fejlődnek, mint mikor Mat Broome ment el, aki a karakteres csapat vezetője volt, és azóta a karakterek csak jobbak lettek. Mivel tehetséges emberekből áll a team, biztos benne, hogy remek dolgok várhatóak.

Kiemeli, hogy nehéz döntés volt a részéről. Azt sajnálja, hogy néhol simán pénzügynek csapódott le, és emlékeztet arra, hogy a csapatvezetői állás rengeteg munkával, túlórával, hétvégi elfoglaltsággal jár, gyakorlatilag éjjel-nappal ezen járt az agya, miközben ment az alfa 1, járványhelyzet volt, rákban meghalt az anyósa, aki alapembernek számított a családjában, így elfáradt fizikailag és mentálisan is. Szintén megemlít valami belső dolgot, amit nem ír le pontosan, és ami feltette az i-re a pontot, így nagyon-nagyon nehezen („karrierem legnehezebb döntése”), de úgy döntött, vált.

Az Amazonnál nem vezető beosztású, otthonról tud dolgozni, kiesik 2+ óra utazás naponta, nem kell a projekten lennie 0-24-ben, így egyensúlyba hozhatja a munkát és a magánéletét. Ráadásul 6 évig volt az Intrepidnél, vannak saját projektjei (Bacon aktív filmes és zenész is), és nem lesz fiatalabb (54 éves). Az Ashest továbbra is követni fogja, olykor be is ugrik, bár lehet, hogy GoDD (Ghost of Dirk Diggler) néven 😀 , sok puszi mindenkinek. 🙂

Toast utódja, Roshen közben megérkezett, a fórumon üdvözölhetitek. 🙂
0 0 votes
Article Rating
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments