Hivatalos Fórum indulás

Április 11.-én csütörtökön 20:00-kor beindul az új hivatalos Ashes of Creation fórum, így egy újabb nehéz időszakon van túl a közösség és a fejlesztők is. Akik nem követték annyira az eseményeket, azoknak röviden.


Az Apocalypse startja nagyjából egybeesett a fórum váltással és a fiókok migrálásával. Minden rosszul alakult. Egy egységes bejelentkező rendszert kellett kiépíteniük, amely együttműködik a honlappal, a játékkal és a jövőben bevezetésre kerülő szolgáltatásokkal, emellett a (régi) WordPress rendszeren kellett a fiókot létrehozni. Voltak olyan felhasználónak akiknek minden jól működött, más felhasználóknak viszont nevet és jelszót kellett cserélni, hogy az új fiókrendszer elinduljon. Emellett rengeteg migrációs hibát kellett kijavítaniuk.
A régi szolgáltatások a WordPress-hez kapcsolódtak, ezért nem lehetett egyszerűen áthelyezni az összes fiókot. Sajnos ez a régi rendszer már túlterhelődött és nem felelt meg a jövőbeli elképzeléseknek, mindenképp cserére szorult. 
Az év első részében a prioritás az új fiókrendszer stabilitását célozta meg, valamint az összes infrastruktúra áthelyezése AWS rendszerre. Lehetővé kellett tenni azt is, hogy a felhasználók Intrepid fiókjaihoz más rendszerek is használhassák szolgáltatásként harmadik félként. Egy egységes bejelentkezéshez az SSO (single sign on) megoldást építették ki, amely több szolgáltatáson keresztül is működött, nem csak a fórumokon. Ezeknek a kiépítése, optimalizálása, a hibák javítása, az új tagok betanítása okozta a csúszást. De ennek hamarosan vége és mindenki számára megnyitják a fórumot.

0 0 votes
Article Rating
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments