Ashes of Creation – Alpha Two – Karaván PvP– Stream összefoglaló 2024.01.31.

Az év első összefoglalóján vagyunk túl, aminek a témája a Karaván PvP volt. Steven már az előző karaván bemutatónál említette, hogy a következőben PvP jellegű bemutató várható. Meg is kaptuk, ráadásul egy nagyon érdekes és sose látott karaván mechanikával. A karaván Raidek-ben kb 40-50 játékos vett részt összesen, akik Phoenix Initiative backers csapatból kerültek ki, így némi pufogtatás is megesett erősen scriptelt formában, ami nem baj, mivel nyilvánvalóan itt most nem az volt a cél, hogy a védők és a támadók egymást öljék, hanem a karaván rendszer mechanikáinak bemutatása.
A script szerint egy éppen elhaladó karavánt és védőit kellett a támadó csapatnak meglepniük. Később Steven megjegyezte, hogy a támadók az elején nem Hide-ban (teljes láthatatlanság) voltak, hanem a Camouflage (álcázás) skill-t alkalmazták, ami nem nyújt teljes láthatatlanságot. Természetesen Steven ismét kiemelte, hogy a látott PvP jelenleg a funkcionalitás tesztje szintjén zajlik, szó sincs semmi balanszról, optimalizáltságról, végleges effektektől, UI-ról, stb… ezeket figyelmbe véve érdemes következtetést levonni a látottakról.
A karakván elpusztításakor láthattuk az első újdonságot, miszerint a loot, ládák formájában jelent meg a földön, amiből rögtön két fajta is volt (Commodities, material). Ezeket simán inventoryba is ki lehetett loot-olni, de az összes cucc is elszállítható volt, amihez Steven-ék leidéztek egy karavánt és abba belepakolták a földön heverő ládák tartalmát. Tovább haladva az új karavánnal, természetesen újabb támadás érte őket, így a vízpartra szorultak vissza, ahol megjelent még egy újdonság. A karavánt Steven beleengedte a vízbe a ló szűgyéig, ahol megkezdte a karaván átalakítását tutajjá. Az átalakulás természetesen nem rögtön ment végbe, kb 2 perc kellett hozzá, de lehet több. Mindenesetre nagyon érdekesen és látványos volt látni az átalakulás folyamatát. A tutaj elkészülte után, vitorlát bontottak, akik tudtak és élve eljutottak a tutajig, azokat felvéve haladtak tovább.  Szerintem először láthattunk vizi kontentet, amely a kalózkodás és vizi kereskedelem előfutára lehetett. Zárójelben megjegyzem, a vízzel is dolgozhattak, mivel marha jól nézett ki, a grafika és a fizika terén is jó nagy előrelépés a régihez képest.
Kikötve a partra, Steven visszaalakította karavánná a tutajt és pár kisebb küzdelem után eljutottak a Node-hoz, ahol már csak a szerzett árut kellett elpasszolni a vendoroknak. 
A Node-ba beérve láthattuk a cuccok eladását, ebből a legérdekesebb rész az volt, amikor a lopott árucikkeket (commodities) próbálta Steven eladni a vendornak, de 0 pénzt ért, így a fekete piacot kellett megkeresnie az értékesítéshez. Egy újabb elem, mármint a fekete piac, de sajnos erről többet nem tudtunk meg, így fantáziálni sincs értelme erről, hogy mennyire lesz kidolgozva a játék eme része. 

Nézzétek meg a 4k-s felvételt az eseményről, mert valami hasonló várható majd az Alfa 2-ben is. 

Nephin-nek természetesen köszönjük a magyar kommentáros stream-et, az eredeti stream-et itt találjátok.
A cikkhez készült összes képet a Facebook oldalunkon találjátok meg. Minden további képet az Instagram és Twitter oldalunkra töltjük fel, valamint a Facebook csoportunkban találhatod meg. Ha kérdésed van keress meg minket a Facebook csoportban, vagy Discord-on.

 

0 0 votes
Article Rating
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments