Ashes of Creation – A vezér levele 2020.07.03.

Nem is kellett sokat várni, befutott Steven Sharif nagyfőnök levele, amely tekinthető egy összefoglalónak a mostani időszak eseményeiből. Akit érdekel a teljes levél angolul, itt megtalálja. A magyar kivonata pedig itt található:

 Tovább fejlődik a játék, amit a havi stream-eken és közösségi oldalakra kirakott tartalmak segítségével mutatnak meg, ahogy eddig is.

Már folyamatban van a zárt körű teszt a legszűkebb csoportnak, amely segítségével készülnek az őszi, nagyobb tesztelők meghívására, hogy elérjék a közel 10.000-es teszt létszámot. Fokozatosan fogják küldeni a támogatók számára a meghívókat.

Augusztusban a Leader of Men csomaggal rendelkezők számára teszik elérhetővé a tesztet és július végén érkezik az email az instrukciókkal.

Sikeresen kiköltöztek a régi San Diego-i stúdiójukból, de a Covid vírus miatt még otthoni munkavégzés folyik. Talán augusztus, szeptember környékén már visszatérhetnek az irodai munkához.

A Covid helyzet nem okozott csúszást a fejlesztésben, a szakemberek felvétele és otthoni munkára felkészítés volt problémásabb. Vannak még betöltetlen pozíciók (folyamatosan nő a csapat létszáma), amire tehetséges emberek jelentkezését várják.

A játék művészi része is szépen fejlődik, így Verra világa életre kel. Az előző stream-ben be is mutattak pár munkát ezzel kapcsolatosan (teknős, goblin, cuki egérakármi). 

Az Art team (művészeti csapat) jelenleg az Alfa 1-en dolgozik, hogy minél szebb legyen a játék világa.

A mérnöki csapat leginkább a játék mechanikájának összefésülésén és a játék Alfa 1-re felkészítésén dolgozott. Ezen kívül a szerver optimalizáción, letöltéseken, klienseken.

A QA team (minőségbiztosítási csapat) szintén keményen dolgozott a hibajelentések katalogizálásában a fejlesztők számára, az év során folyamatban lévő játékosteszt és automatikus tesztelés eredményeként. Nem tudja eléggé hangsúlyozni, hogy mennyit tanultak az Apocalypse játékmód segítségével.

A Design team (tervező csapat) fáradhatatlanul dolgozik a Node -okhoz (Csomópont) köthető rendszerek beépítésén, a Kasztok képességein, a világ populációján, küldetéseken és a gazdasági rendszeren, hogy elérhetővé váljon az Alfa 1-ben. Már említették, hogy néhány rendszer az Alfa 1-ben és az Alfa 2-ben csak ideiglenes verziók, a végleges verziók a bétára és a megjelenésre élesednek.

Mivel a széles körű tesztelés csak ősszel kezdődik ezért néhány rendszer és mechanika kiemelt figyelmet kap, a játékosok visszajelzése és adatai alapján, például a harcrendszer.

Márciusban arra kérte Steven a marketinges csapatot, hogy függesszék fel az új kozmetikai elemek értékesítését, tisztelettel a járványhelyzetre. Júliusban indulnak újra ezek a csomagok.

Minden regisztrált felhasználó egy játékban elérhető dekorációs elemet kap, amely a már bemutatott szobor. Szeptember 7.-ig még van lehetőség regisztrálni, utána már nem kapnak szobrot a regisztrálók.

Steven le van nyűgözve a közösség hihetetlen elkötelezettsége és a munkatársainak kemény munkája miatt. Folyamatosan követi a közösségi oldalakon látható visszajelzéseket. Ő és a csapat is nagyon örülnek a pozitív visszajelzéseknek, amiket a mostani pre-alfa és egyéb tartalmak miatt kaptak. Köszönik a támogatásokat, a részvételt azon az úton, amely a játék fejlődését végigkíséri a célig.

0 0 votes
Article Rating
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments